dimecres, 2 d’abril del 2014

EL PAISATGE LITORAL DE PALMA.3er

En arribar la primavera he fet una excursió per conèixer el paisatge de Palma de ben aprop. Hem sortit de matí cap a can Pastilla a l'EMT amb un temps molt agradable.


Hem anat observant les formes del relleu de la costa, amb la badia de Palma i el cap Enderrocat, una costa plena d'arena i roques a la vora d'una mar tranquil·la. Els vaixells de vela esperaven el moment per posar-se a navegar..

El passeig era llarg i no havia molt de temps per aturar-nos, tot i que havia moltes coses per observar: les construccions dedicades al turisme, les velles pedreres amb que es va construir fa temps  els edificis de Palma, la vegetació i els fòssils del Carnatge... Anàvem caminant  però encara no estàvem cansats.Després de Cala Gamba... Ciutat Jardí: una platja amb una zona per jugar i berenar. Quina mala sort: acabaven de pintar el castell i no podiem pujar, però varem jugar una estona amb els altres columpis.

Ja només faltava una estona per arribar a l'aturada del bus. Varem arribar a la Rosa dels Vents del Molinar on coneixerem els noms dels vents: Tramuntana, mistral, gregal, llevant, ponent, xaloc, llebeig i migjorn. I que bé que els coneixien els pescadors!

Ja només faltava tornar a l'escola. Havien fet una bona passetjada per tota la costa de Palma. Com que l'autobús tardava mitja hora encara en arrivar, varem anar a jugar una estona a un parc que hi havia a la vora.


Varem gaudir d'un bon dia de sol i varem descobrir molts dels secrets que amaga el nostre litoral.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada